Είδαμε έναν εκπληκτικό αγώνα με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να παίρνει δίκαια την πρώτη νίκη της καριέρας του. Στη 2η θέση ο Μάβερικ Βινιάλες και 3ος ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Έπεσε και έσπασε το χέρι του ο Μαρκ Μάρκεθ.
Το MotoGP είναι γεμάτο συγκινήσεις. Απολαύσαμε έναν σούπερ αγώνα με πολύ θέαμα και πολλές μάχες. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό με καθαρό μυαλό και σύστημα, κράτησε ελαστικά, έλεγξε τον αγώνα και εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Μαρκ Μάρκεθ που τον έριξε στην 18η θέση.
Όλος ο αγώνας ήταν η προσπάθεια του Μάρκεθ να ανέβει από την 18η θέση στην 3η όπου και έπεσε με πολλά και τραυματίστηκε σπάζοντας το χέρι του. Θα κάνει εγχείρηση την Τρίτη στην Βαρκελώνη.
Ο Βινιάλες προσπάθησε στην αρχή να κάνει μια διαφορά αλλά τον πέρασαν εύκολα τόσο ο Μάρκεθ όσο και ο Κουαρταραρό. Ωστόσο δεν το παράτησε, έμεινε εκεί καθώς είχε προβλήματα με το μπροστινό του ελαστικό.
Ο Ντοβιτσιόζο έκανε έναν σοφό αγώνα, καθώς ερχόταν από έναν σοβαρό τραυματισμό, κέρδισε θέσεις και είχε δυνάμεις στο τέλος και πήρε μια εξαιρετική 3η θέση για την Ducati.
O Ρόσι εγκατέλειψε με πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του, ενώ είχαμε και πτώσεις του Μιρ αλλά και του Αλέιξ Εσπαργκαρό.
Εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα: