Eφτάψυχο το Mini Cooper Cabrio

Το Mini Cooper Cabrio θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του επί ευρωπαϊκού εδάφους σε πείσμα της φημολογίας πέραν του Ατλαντικού, ότι θα μπει σύντομα τέλος στην παραγωγή του.

«Το τέλος είναι κοντά»! Συνήθως ακούμε αυτή τη φράση από άτομα που προαναγγέλλουν το τέλος του κόσμου και την έλευση του Αρμαγεδώνα. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, που αναφέρονται στην οριστική διακοπή της παραγωγής του Mini Cooper Cabrio. Μία διακοπή την οποία μάλιστα τοποθετούν και χρονικά για το έτος 2024.

minicabrio2

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Mini, Αντρέας Λάμπκα, «σφυρίζει» από την πλευρά του λήξη συναγερμού, τονίζοντας ότι «το Mini Cabrio χαίρει μεγάλης αποδοχής. Μία είδηση για το τέλος ενός σύγχρονου, επιτυχημένου μοντέλου έως το έτος 2024, θα την εκτιμούσα τώρα ως ολίγον πρόωρη και ενδεχομένως ως εικασία».

minicabrio3

Όντως μία πρόωρη συνταξιοδότηση φαίνεται απίθανη βλέποντας τις πωλήσεις του Mini Cabrio στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου, που είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Εκεί πουλήθηκαν τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους 4.628 Mini Cooper Cabrio που αναλογούν περίπου στο 20% των συνολικών πωλήσεων της Mini γι αυτό το διάστημα.

minicabrio4

Τα αμερικανικά δημοσιεύματα μπορεί να έχουν ωστόσο εν μέρει δίκιο και να αποσυρθεί όντως το μικρό ανοιχτό μοντέλο από την αγορά των ΗΠΑ. Εκεί ταξινομήθηκαν πέρυσι λιγότερα τέτοια αυτοκίνητα από όσα έχουν πουληθεί τους πρώτους επτά μήνες του 2020 στη Γερμανία και μάλιστα σε μία χρονιά μεγάλης κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

minicabrio5

Μάλιστα οι εφετινές πωλήσεις του Mini Cooper Cabrio στις ΗΠΑ είναι εφέτος περίπου 25% χαμηλότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2019, καθώς οι Αμερικανοί προτιμούν τα SUV και τα Pickup. Είναι ενδεικτικό, ότι το ποσοστό πωλήσεων των μικρών αυτοκινήτων συρρικνώθηκε την τελευταία πενταετία στην αμερικανική αγορά σε περίπου 9% του συνόλου καταγράφοντας πτώση της τάξης του 50%.

minicabrio6

Αντιθέτως αυξήθηκε το ίδιο διάστημα το μερίδιο των μοντέλων Crossover από 22% σε 25%, οπότε μοντέλα σαν το Mini Cooper Cabrio δυσκολεύονται να βρουν αγοραστές.

Πέτρος Πιτσίνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία και είναι διαπιστευμένος μεταφραστής και ορκωτός διερμηνέας της γερμανικής γλώσσας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου από το 1985 έως τα τέλη του 1992 στη Γερμανία και στη συνέχεια έως σήμερα στην Ελλάδα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων επί 21 χρόνια Διευθυντής του ενθέτου Auto NEA της εφημερίδας τα ΝΕΑ και τώρα είναι Διευθυντής του τμήματος Αυτοκινήτου στον ψηφιακό όμιλο Liquid Media με τους ιστότοπους www.gazzetta.gr, www.insider.gr, www.reader.gr και το μηνιαίο ψηφιακό περιοδικό inMotion by gazzetta.gr. Υπήρξε παρουσιαστής και υπεύθυνος διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών αυτοκινήτου, όπως της «Ζώνης Ασφαλείας» στην ΕΡΤ, ενώ είναι εκλέκτορας του ελληνικού θεσμού για «Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο.

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή...

Το νέο Opel Mokka έρχεται στη Βελμάρ

Η Opel Βελμάρ, μέλος του Ομίλου Θ.Βασιλάκη, καλωσορίζει το νέο Opel Mokka από το Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στο κατάστημα...

Με το νέο Ford Kuga είστε πάντα συνδεδεμένοι

Το νέο Κuga, το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Ford, είναι ένα αυτοκίνητο που έρχεται να «ξεκλειδώσει» μοναδικά χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας που καθιστούν κάθε μετακίνηση...

Η Mazda αναβαθμίζει τον επαναστατικό κινητήρα e-Skyactiv X.

Συνδυάζοντας υψηλότερες επιδόσεις με μεγαλύτερη απόδοση, η αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) της Mazda, είναι πλέον διαθέσιμη...

CITROREN -Ë-BERLINGO: Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

“To ηλεκτρικό Berlingo ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας επαρκή αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να απολαύσουν όλες...