Επιτυχημένος ο Ιούνιος για την BMW Motorrad

Επιτυχημένος ο Ιούνιος για την BMW Motorrad

Με το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων μηνός Ιουνίου στην ιστορία της, η BMW Motorrad κλείνει το πρώτο εξάμηνο του 2020 και κάνει την είσοδό της στο δεύτερο μισό της χρονιάς με αυτοπεποίθηση.

Ο Dr. Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad δήλωσε: «Μετά από ένα θαυμάσιο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε σημειώσει αύξηση σχεδόν 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στη συνέχεια, η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση μοτοσικλετών. Αλλά τώρα βλέπουμε ξανά φως στο τέλος του τούνελ».

Οι πωλήσεις Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 9,8 % σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι – υψηλή η δημοτικότητα των μοτοσικλετών παρά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Με συνολικές πωλήσεις 20.021 μοτοσικλετών BMW τον Ιούνιο του 2020, οι εξίσου ισχυρές πωλήσεις του περσινού Ιουνίου ξεπεράστηκαν κατά 9,8%.

Τα αποτελέσματα αυτά διαμορφώνουν επίσης μία ικανοποιητική εικόνα συγκριτικά με τις συνολικές πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Έτσι αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι οι μοτοσικλέτες ελεύθερου χρόνου παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλείς.

Παρά το ότι μεσολάβησαν 3 πολύ αδύναμοι μήνες – Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος – εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η BMW Motorrad κατάφερε να πουλήσει 76.707 μοτοσικλέτες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό αντιπροσωπεύει μία μείωση 17,7% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

BMW S 1000 XR
BMW S 1000 XR

Διψήφιοι ρυθμοί αύξησης στις αγορές της Ευρώπης και Ασίας-Ωκεανίας.

Οι πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά συνετέλεσαν στη θετική ανάπτυξη της BMW Motorrad τον Ιούνιο του 2020. Συνολικά 13.937 μοτοσικλέτες BMW πουλήθηκαν στην περιοχή. 2.684 μονάδες παραπάνω συγκριτικά με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης  χρονιάς – αύξηση 23,9%.

Εκτός από την αγορά της Γερμανίας με ποσοστό αύξησης 58,2%, οι αγορές της Γαλλίας (+72,9%), των Κάτω Χωρών (+ 52,2%) και της Πορτογαλίας (+ 52,0%) συμβάλλουν σημαντικά στην ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Η αγορά της Ασίας-Ωκεανίας ήταν επίσης ισχυρή το μήνα Ιούνιο. Η BMW Motorrad κατάφερε να πουλήσει 2.997 μοτοσικλέτες σε Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Μαλαισία, Ρωσία και Ταϊλάνδη (+17,3%).

Κριτήριο η μέγιστη οδηγική απόλαυση: Νέα μοντέλα F 900 R , F 900 XR και S 1000 XR της BMW Motorrad τα αγαπημένα των αγοραστών.

Ειδικά τα νέα μοντέλα της BMW Motorrad, F 900 R, F 900 XR και S 1000 XR που παρουσιάστηκαν το περασμένο φθινόπωρο, βρέθηκαν ψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Πλαισιωμένα από τα διαχρονικά best seller R 1250 GS και R 1250 GS Adventure, άλλες μοτοσικλέτες με κινητήρα boxer και τη super sport S 1000 RR, κατάφεραν να φέρουν θετικά αποτελέσματα σε δύσκολους καιρούς με τις βασικές αρετές τους που συνοψίζονται στην οδηγική απόλαυση, τις δυναμικές επιδόσεις, την αξιοπιστία και την οικονομία.

BMW R 18
BMW R 18

Σαφής στόχος της BMW Motorrad , η επιτυχημένη ολοκλήρωση του 2020 παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς.

Ο Timo Resch, Επικεφαλής Πωλήσεων & Marketing της BMW Motorrad είναι αισιόδοξος: «Μεσοπρόθεσμα, ασφαλώς, επιχειρησιακός στόχος παραμένει η αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η ομάδα της BMW Motorrad και το διεθνές δίκτυο συνεργατών λιανικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είναι σε θέση να απαντήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιθυμίες και ανάγκες των πελατών μας το δεύτερο εξάμηνο του 2020 προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα επιτυχημένο κλείσιμο χρονιάς σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς, ωστόσο, με αισθητά μειωμένες πωλήσεις έναντι του 2019 που ήταν χρονιά ρεκόρ.

Ασφαλώς η είσοδός μας στην κατηγορία Cruiser με την BMW R18 θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Διπλή νίκη για την Hyundai στο Arctic Rally Finland

Την πρώτη της νίκη στη σεζόν με αποτέλεσμα 1-3 κατέκτησε η Hyundai Motorsport στο Arctic Rally Finland, τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.  Οι Εσθονοί Ott...

Η Honda Παρουσιάζει Τη Νέα Γενιά Του Συστήματος Ασφαλείας Honda SENSING Elite

Η Honda Motor Co., Ltd. θα ξεκινήσει τις πωλήσεις leasing στην Ιαπωνία, στις 5 Μαρτίου 2021, του Honda Legend EX, το οποίο εξοπλίζεται με το Honda SENSING Elite.Στην προσπάθειά της για δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς ατυχήματα...

Hλεκτρικά & Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz & smart EQ!

Στη Mercedes-Benz, ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση γίνεται ολοένα και πιο βατός, αφού ενισχύονται διαρκώς οι ενέργειές της, ώστε όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά και...

Το VOLVO PERSONAL SERVICE

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Volvo Personal Service, που προσεγγίζει με έναν εντελώς νέο τρόπο τη συντήρηση και την επισκευή των αυτοκινήτων, εφαρμόζεται πλέον πανελλαδικά στο...

IONIQ 5 | Εξαντλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες 3.000 οχήματα

Η παγκόσμια πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού Hyundai IONIQ 5 συνοδεύτηκε από την υψηλότερη εκδήλωση ενδιαφέροντος Ευρωπαίων πελατών συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο λανσάρισμα νέου μοντέλου...