Η BMW χορηγός της ομάδας Racing Electric Motostudent

H BMW Motorrad Hellas είναι χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας Racing Electric Motostudent του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος η οποία προχωράει στην κατασκευή μιας ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Η προσπάθεια των φοιτητών είναι αξιόλογη και αξιέπαινη καθώς με λίγα μέσα αλλά κυρίως με πολύ πάθος και αγάπη τόσο για την μοτοσυκλέτα όσο και για το τεχνολογικό κομμάτι που την περικλείει, προχωρούν στην υλοποίηση ενός μοναδικού concept .

Racing Electric Motostudent Hyperion - 2

Racing Electric Motostudent

Η Racing Electric Motostudent, είναι η ερευνητική αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με έδρα την πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Στόχος της είναι η μελέτη και κατασκευή της πρώτης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent 2019 – 2021.

Η ομάδα έχοντας πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και θέληση να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο στη χώρα μας αποφάσισε να λάβει μέρος στον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό αγωνιστικών μοτοσυκλετών που διοργανώνεται από την Federation Internationale Motocyclisme (FIM).

Από την αρχή της έρευνας και ανάπτυξης του πρωτότυπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά θέλοντας να εφαρμόσει σύνθετα υλικά και τεχνολογίες που σπάνια χρησιμοποιούνται στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Έτσι, μετά από ένα χρόνο μελέτης και σχεδιασμού η ομάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρωτότυπό της πριν προχωρήσει στην κατασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με προδιαγραφές Moto 3.

Θέλοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική, η ομάδα έδωσε έμφαση στο σύστημα μετάδοσης που αποτελεί και την σημαντικότερη καινοτομία του Hyperion.

Σημαντικό ειναι ότι το πανεπιστήμιο μας παρέχει την δυνατότητα να αξιοποιούμε τα εργαστήρια του για την κατασκευή των εξαρτημάτων.

Το 90% αυτών, θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στις εγκαταστάσεις του MT -LAB στην πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Τα περισσότερα εξαρτήματα έχουν φτάσει στις εγκαταστάσεις της ομάδας και η κατασκευή της μοτοσυκλέτας θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020.

Στην συνέχεια η ομάδα θα ξεκινήσει δοκιμές μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού καθώς και την εύρεση νέων μελών για την σύσταση της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Πανεπιστήμιο, τους καθηγητές, όλους μας τους χορηγούς καθώς και την BMW Motorrad Hellas για την συνεχή υποστήριξη της, διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.

Racing Electric Motostudent Hyperion - 3

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε μια πιο αναλυτική παρουσίαση με πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και το έργο τους.

Racing Electric Motostudent

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο.

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή...

Το νέο Opel Mokka έρχεται στη Βελμάρ

Η Opel Βελμάρ, μέλος του Ομίλου Θ.Βασιλάκη, καλωσορίζει το νέο Opel Mokka από το Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στο κατάστημα...

Με το νέο Ford Kuga είστε πάντα συνδεδεμένοι

Το νέο Κuga, το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Ford, είναι ένα αυτοκίνητο που έρχεται να «ξεκλειδώσει» μοναδικά χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας που καθιστούν κάθε μετακίνηση...

Η Mazda αναβαθμίζει τον επαναστατικό κινητήρα e-Skyactiv X.

Συνδυάζοντας υψηλότερες επιδόσεις με μεγαλύτερη απόδοση, η αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) της Mazda, είναι πλέον διαθέσιμη...

CITROREN -Ë-BERLINGO: Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

“To ηλεκτρικό Berlingo ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας επαρκή αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να απολαύσουν όλες...