Η Nissan δέχεται ηλεκτρική ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση!

Κατά την επίσκεψή τους στον νέο εκθεσιακό χώρο Nissan Pavilion στην Ιαπωνία, που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την 1η Αυγούστου, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να πληρώσουν για στάθμευση εκφορτώνοντας ενέργεια!

200731-01_Nissan_Pavilion-014

Η Nissan προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έναν ακόμη λόγο για να τα αγαπήσουν : τη δυνατότητα πληρωμής για στάθμευση με ηλεκτρικό ρεύμα!

Σε μια παγκόσμια πρωτιά, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να εκφορτίζουν ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου τους για να πληρώνουν για στάθμευση, ενώ επισκέπτονται τον εκθεσιακό χώρο Nissan Pavilion, στην Yokohama. Ο εντυπωσιακός αυτός χώρος άνποιξε τις πύλες του για το κοινό την 1η Αυγούστου.

Το σύστημα πληρωμών είναι μία από τις πολλές καινοτομίες που μπορούν να βιώσουν οι πελάτες στο Pavilion, το οποίο δημιουργήθηκε για να δείξει πώς η Nissan “μετακινεί” τους ανθρώπους σε έναν καλύτερο κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν στο Nissan Chaya Cafe, που λειτουργεί με τροφοδοσία από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan LEAF και από φωτοβολταϊκά πάνελ. Μπορούν επίσης να απολαύσουν εικονικές εμπειρίες που τους επιτρέπουν να νιώσουν τη συγκίνηση των ηλεκτρικών αγώνων της Formula E, ή να κάνουν μια βόλτα με το ολοκαίνουργιο Nissan Ariya EV crossover.

Ο εκθεσιακός χώρος των 10.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει μηδενικούς ρύπους και είναι εξοπλισμένος με ηλιακούς συλλέκτες, ενώ διαθέτει και ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια.

“Το Pavilion είναι ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν, να αισθανθούν και να εμπνευστούν από το όραμά μας για την κοινωνία και την κινητικότητα, στο κοντινό μέλλον”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. “Καθώς ο κόσμος μετατοπίζεται στην ηλεκτρική κινητικότητα, τα ηλεκτρικά οχήματα θα ενσωματωθούν στην κοινωνία με τρόπους που υπερβαίνουν τις μεταφορές.”

Nissan Energy

Η Nissan παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το μηδενικών εκπομπών Nissan LEAF, το 2010. Έκτοτε, η εταιρεία συνεργάστηκε με κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για να επεκτείνει τις χρήσεις των EVs. Οι τεχνολογίες Nissan Energy Share και Nissan Energy Storage επιτρέπουν την αποθήκευση, την κοινή χρήση και την επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικού ρεύματος από τις μπαταρίες των EVs, όπως για παράδειγμα γίνεται με την τροφοδοσία σπιτιών ή επιχειρήσεων, αλλά και με την καφετέρια στο Nissan Pavilion.

Παράλληλα, στην Ιαπωνία η Nissan έχει συνάψει συμφωνίες με τις τοπικές αρχές για τη χρήση αυτοκινήτων LEAF ως κινητών μπαταριών που μπορούν να τροφοδοτούν με ενέργεια το δίκτυο ηλεκτροδότησης, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, η Nissan έχει συνάψει και μια ακόμη συνεργασία όπου τροφοδοτεί τους φωτεινούς σηματοδότες με ενέργεια από χρησιμοποιημένες μπαταρίες σε EVς.

Ως μέρος του σχεδίου μετασχηματισμού Nissan NEXT, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την παγκόσμια γκάμα των EVs και των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του e-POWER. Η Nissan στοχεύει στην πώληση περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων ετησίως, έως το τέλος του φορολογικού έτους 2023.

-01_Nissan_Pavilion-021

Καινοτομίες Nissan

Οι επισκέπτες στο Pavilion μπορούν επίσης να βιώσουν και άλλες καινοτομίες εκτός από τις τεχνολογίες Nissan Energy. Σε αυτές περιλαμβάνονται το προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού ProPILOT, καθώς και η τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V) της Nissan, η οποία συνδυάζει πληροφορίες από τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο για να υποστηρίξει τους οδηγούς.

Παίζοντας έναν εικονικό αγώνα τένις με την πρωταθλήτρια του Grand Slam και πρέσβειρα της Nissan, Naomi Osaka, στο θέατρο του Pavilion, παιδιά και ενήλικες μπορούν να μάθουν για το I2V και να αποκτήσουν μια αίσθηση για το πώς η συγκεκριμένη τεχνολογία θα κάνει την οδήγηση πιο βολική, άνετη και συναρπαστική όταν είναι εγκατεστημένη σε αυτοκίνητα, στο εγγύς μέλλον.

Μπροστά από το Pavilion, το Κέντρο Κινητικότητας προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως κοινή χρήση αυτοκινήτων EV και ενοικίαση ποδηλάτων. Ως προσφορά της Nissan και της τοπικής κοινότητας, αυτές οι υπηρεσίες στοχεύουν στην παροχή αυξημένης ελευθερίας στην κινητικότητα.

Το Nissan Pavilion, που βρίσκεται κοντά στα παγκόσμιο στρατηγείο της Nissan, στην Yokohama, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από 1 Αυγούστου έως 23 Οκτωβρίου. Για να απολαύσετε μια εικονική περιήγηση, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.thenissannext.com/en/virtual-tour.html

Βίντεο με το εντυπωσιακό Nissan Pavilion και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει, είναι διαθέσιμο στο https://youtu.be/y_QqR7pPVBY

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο.

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή...

Το νέο Opel Mokka έρχεται στη Βελμάρ

Η Opel Βελμάρ, μέλος του Ομίλου Θ.Βασιλάκη, καλωσορίζει το νέο Opel Mokka από το Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στο κατάστημα...

Με το νέο Ford Kuga είστε πάντα συνδεδεμένοι

Το νέο Κuga, το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Ford, είναι ένα αυτοκίνητο που έρχεται να «ξεκλειδώσει» μοναδικά χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας που καθιστούν κάθε μετακίνηση...

Η Mazda αναβαθμίζει τον επαναστατικό κινητήρα e-Skyactiv X.

Συνδυάζοντας υψηλότερες επιδόσεις με μεγαλύτερη απόδοση, η αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) της Mazda, είναι πλέον διαθέσιμη...

CITROREN -Ë-BERLINGO: Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

“To ηλεκτρικό Berlingo ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας επαρκή αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να απολαύσουν όλες...