Η οδηγοκεντρική γκάμα CUPRA, μαζί για πρώτη φορά

Η CUPRA είναι μια μάρκα του SEAT Group, βασισμένη στη σύγχρονη σχεδίαση και τη σπορ απόδοση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Από το λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, οι πωλήσεις αυξήθηκαν και η CUPRA έκλεισε το 2019 με αύξηση 72% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά με σχεδόν 25.000 πωληθέντα αυτοκίνητα.

Από το λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, η CUPRA έχει δημιουργήσει μία πλήρη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων με βάση τη σύγχρονη σχεδίαση και σπoρ απόδοση: CUPRA Ateca, το SUV υψηλής απόδοσης, CUPRA Leon 5-θυρο και Sportstourer και CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη μάρκα, ένα CUV με τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων και με τις ιδιότητες ενός SUV.
«Μόλις μετά από 2 χρόνια από το λανσάρισμα της μάρκας CUPRA, η γκάμα των προϊόντων της επεκτείνεται ραγδαία. Το CUPRA Ateca σηματοδότησε την είσοδο της μάρκας σε μία νέα κατηγορία, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με την πώληση πάνω από 15.000 μονάδες από το λανσάρισμα του στα τέλη του 2018», δήλωσε ο CUPRA CEO Wayne Griffiths. «Τώρα μεγαλώσαμε την οικογένεια με το νέο CUPRA Leon και αργότερα φέτος θα παρουσιάσουμε στην αγορά το CUPRA Formentor, το οποίο είναι το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Και τα δύο μοντέλα, Leon και Formentor, ενσωματώνουν υβριδικούς κινητήρες υψηλής απόδοσης, αποδεικνύοντας ότι ηλεκτροδότηση και απόδοση μπορούν να ταιριάξουν τέλεια. Η CUPRA τώρα με τέσσερα μοντέλα διαθέτει μια σταθερή βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη της μάρκας».
Η CUPRA θα ξεκινήσει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση το 2020 με τρία υβριδικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης: CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer. Το 2021, η μάρκα θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα: το CUPRA el-Born.

Το CUPRA DNA διανθίζεται σε όλη τη γκάμα
Τα μοντέλα της CUPRA μοιράζονται ποικιλία τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και σχεδιαστικών προσεγγίσεων ώστε να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες τους και να αποδώσουν σε υψηλότερα πρότυπα.
Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου και διεύθυνσης για να προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό δυναμισμού και οδήγησης σε όλα τα οχήματα. Σημείο εκκίνησης οι αξιόπιστες και φημισμένες τεχνολογίες πλαισίου, το αυτόματο κιβώτιο DSG άμεσης μετατόπισης (με συστήματα shift-by-wire στα CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer) και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης που θέτει τους οδηγούς απευθείας υπό έλεγχο.
Το DCC Adaptive Chassis Control παρέχει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην αίσθηση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων του CUPRA mode, διαφορικού κλειδώματος, 18΄΄ φρένα Brembo και κάθε δυναμικό χαρακτηριστικό CUPRA, έτσι όπως απαιτείται από την κατηγορία.
Η γκάμα CUPRA ξεχωρίζει από άποψη αισθητικής αλλά και απόδοσης. Κάθε μοντέλο έχει τη χαρακτηριστική του εμφάνιση αλλά περιλαμβάνει και κάποια ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία που το συνδέουν με την οικογένεια.
Η εξωτερική σχεδίαση ενισχύεται από τεχνολογία φωτισμού Full LED, προσδίδοντας μία αποφασιστική και δυναμική όψη, ενώ οι πίσω δυναμικοί δείκτες προειδοποίησης δίνουν μία ζωντανή εμφάνιση.
Στο εσωτερικό, τα σπορ bucket καθίσματα αγκαλίζουν το σώμα των επιβατών και δίνουν αίσθηση ασφάλειας. Η εξατομίκευση είναι το κλειδί και με τη δυνατότητα επιλογής χρωμάτων και υλικών όπως το δέρμα, κάθε εσωτερικό αντικατοπτρίζει με επιμέλεια την προσωπικότητα του πελάτη.
Μόλις ο οδηγός μπει στην καμπίνα βλέπει το νέο τιμόνι CUPRA με μπουτόν εκκίνησης κινητήρα και CUPRA mode και μεγαλύτερα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Μπροστά του βλέπει το Digital Cockpit, με αποκλειστική και πιο εστιασμένη οθόνη που δημιουργήθηκε ειδικά για μοντέλα CUPRA που επιτρέπει μεγαλύτερη ευκρίνεια στην ταχύτητα και τις στροφές.
Καθώς ζούμε σε έναν πιο ψηφιοποιημένο κόσμο, οι λύσεις infotainment και σύνδεσιμότητας καθίσταται απαραίτητες. Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει συστήματα που διατηρούν τους πελάτες σε επαφή.
Το Full Link φέρνει στην καμπίνα ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ενώ εισάγει επίσης χειριστήρια φωνής και αφής ώστε να κάνει την αλληλεπίδραση πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πιο ασφαλής.
Η ασφάλεια είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση και η γκάμα CUPRA περιλαμβάνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist.

CUPRA Formentor
Το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη της CUPRA ήταν η παρουσίαση του CUV Formentor, του πρώτου μοντέλου που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Evo, το crossover υψηλών επιδόσεων συνδυάζει το DNA της μάρκας με τη σχεδίαση και την κατασκευή του μέλλοντος, προσφέροντας ένα εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει πολυπλοκότητα, καινοτομία καθώς και δυναμική εμπειρία οδήγησης.
To CUPRA Formentor, πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες
To αμάξωμα θυμίζει ένα ισχυρό όχημα παντός εδάφους, αλλά η σχεδίαση του CUPRA Formentor χρησιμοποιεί την αισθητική τεχνική για να ελαφρύνει τη σιλουέτα του οχήματος. Σε αντίθεση με το σκληρό, τραχύ φινίρισμα ενός παραδοσιακού SUV, το CUPRA Formentor συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος παντός εδάφους με τα συμπαγή στοιχεία ενός hatchback.
Μία σειρά από επιλογές χρωματισμών αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων των Petrol Blue Matt και Magnetic Tech Matt, προσθέτουν οπτική κομψότητα και προσωπικότητα στο όχημα, συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών ενώ επιτρέπουν την εξατομίκευση σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πελατών.
Δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων εξασφαλίζουν την τέλεια προσωπικότητα που συνοδεύει την εμφάνιση και προσφέρουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία. Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TSI 310PS (228kW)/400Nm 4Drive 2.0lt TSI παρέχει την παραδοσιακή απόδοση, ενώ η υβριδική τεχνολογία plug-in – βενζινοκινητήρας 150PS TSI (110Kw) συνδυασμένος με ηλεκτρικό κινητήρα 115PS (85kW) – για συνολική απόδοση 245PS (180kW) -, και μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh – επιτρέπει στο CUPRA Formentor να παρέχει την απόλυτη ηλεκτρική απόδοση ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το Formentor μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία με αυτονομία έως και 60km (WLTP).
Με την προηγμένη ρύθμιση πλαισίου DCC και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, το όχημα αποδίδει μεγαλοπρεπώς, ανεξάρτητα από τις οδηγικές συνθήκες ή το στυλ οδήγησης: με το ρυθμιστή ολίσθησης DCC, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει με ακρίβεια τη ρύθμιση που θέλει, ειδικά σε εξατομικευμένη λειτουργία.
Μέσα στην καμπίνα βρίσκεται η οθόνη infotainment Panoramic 12″, ενισχύοντας την ψηφιακή προσέγγιση της εσωτερικής σχεδίασης και προσφέροντας μια σειρά λειτουργιών που προσθέτουν μια νέα διάσταση στην εμπειρία, είτε είστε οδηγός είτε επιβάτης.

Το 2020, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη μάρκα, θα κατακτήσουν την αγορά. Η CUPRA διαθέτει σχεδόν 250 εξειδικευμένα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα με τη δεύτερη επέτειο, η CUPRA εγκαινίασε τα νέα της κεντρικά γραφεία στο Martorell (Βαρκελώνη), το CUPRA Garage, ένα κτίριο 2.400 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται δίπλα στην εταιρική έδρα της SEAT. Η CUPRA διαθέτει επίσης ένα εργαστήριο αγωνιστικών αυτοκινήτων, το CUPRA Racing Factory, όπου ανέπτυξε το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το CUPRA e-Racer.
Εκτός από αποκλειστικός συνεργάτης αυτοκινήτων και κινητικότητας της FC Barcelona, η CUPRA έχει δημιουργήσει μια ελίτ ομάδα πρεσβευτών, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός τερματοφύλακας Marc ter Stegen ή ο Σουηδός οδηγός αγώνων Mattias Ekström, μεταξύ άλλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο.

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή...

Το νέο Opel Mokka έρχεται στη Βελμάρ

Η Opel Βελμάρ, μέλος του Ομίλου Θ.Βασιλάκη, καλωσορίζει το νέο Opel Mokka από το Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στο κατάστημα...

Με το νέο Ford Kuga είστε πάντα συνδεδεμένοι

Το νέο Κuga, το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Ford, είναι ένα αυτοκίνητο που έρχεται να «ξεκλειδώσει» μοναδικά χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας που καθιστούν κάθε μετακίνηση...

Η Mazda αναβαθμίζει τον επαναστατικό κινητήρα e-Skyactiv X.

Συνδυάζοντας υψηλότερες επιδόσεις με μεγαλύτερη απόδοση, η αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) της Mazda, είναι πλέον διαθέσιμη...

CITROREN -Ë-BERLINGO: Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

“To ηλεκτρικό Berlingo ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας επαρκή αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να απολαύσουν όλες...