Kαι το όνομα αυτής, STELLANTIS

Ο νέος όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ομίλων Fiat Chrysler Automobiles και PSA θα ονομάζεται επίσημα STELLANTIS.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019, με την υπογραφή Δεσμευτικής Συμφωνίας Συγχώνευσης, οι δύο μεγάλοι όμιλοι κατασκευής αυτοκινήτων ξεκίνησαν τη διαδικασία της συγχώνευσής τους, σε μια νέα εταιρεία στην οποία θα συμμετείχαν σε σχέση 50:50. Εν αναμονή απόφασης της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού -η οποία προβλεπόταν αρχικά για τις 17 Ιουνίου αλλά μετατέθηκε για αργότερα καθώς ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις- οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν το όνομα της νέας τους εταιρείας, το οποίο είναι STELLANTIS.

Το όνομα STELLANTIS προέρχεται από το λατινικό ρήμα «stello» που σημαίνει «φωτίζω με τα αστέρια». Αποτελεί έμπνευση για τη φιλόδοξη εναρμόνιση των 14 μαρκών που πλέον θα εκπροσωπεί η νέα εταιρεία, αλλά και των ισχυρών εταιρικών δεσμών, που δημιουργούν έναν από τους νέους ηγέτες στην επόμενη εποχή της αυτοκίνησης.

stellantis1
O όμιλος STELLANTIS αναμένει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η η πολυεθνική FCA και η γαλλική PSA διαθέτουν στην αγορά τις μάρκες Abarth, Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Jeep, Dodge, RAM, Chrysler και Citroen, Peugeot, DS, Opel kai Vauxhall . Το 2018 κατείχαν ως ξεχωριστοί όμιλοι τις θέσεις 8 και 9 στην παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων.

Η συνένωσή τους θα δημιουργήσει τον τέταρτο όμιλο κατασκευής αυτοκινήτων παγκοσμίως, με συνολική παραγωγή που το 2018 ανερχόταν στο ύψος των 7,4 εκατομμυρίων οχημάτων.

Η STELLANTIS έχει ως στόχο να συνδυάσει την κλίμακα μιας πραγματικά παγκόσμιας επιχείρησης, με τις εξαιρετικές δυνατότητες ευελιξίας, τεχνογνωσίας και πόρων, ικανών να παρέχουν βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για τις επόμενες δεκαετίες.

Η λατινική προέλευση του ονόματος αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία των ιδρυτικών εταιρειών της, με ιταλική και γαλλική ρίζα, ενώ η αναφορά στα άστρα αποτυπώνει το πνεύμα αισιοδοξίας, θετικής ενέργειας και ανανέωσης, που έχει ως στόχο να φέρει νέες ιδέες και δυνατότητες στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η διαδικασία προσδιορισμού του νέου ονόματος ήταν πολύμηνη, και αποτέλεσε συνδυασμό ιδεών τόσο της διοίκηση και των δύο εταιρειών, όσο και του διαφημιστικού ομίλου Publicis.

Το όνομα STELLANTIS θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε επίπεδο Ομίλου, ως εταιρική μάρκα. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία θα είναι η αποκάλυψη ενός λογότυπου, το οποίο μαζί με το όνομα θα γίνει η εταιρική ταυτότητα της μάρκας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα λογότυπα και οι ονομασίες των δύο ομίλων αλλά και των μαρκών που εκπροσωπούν, παραμένουν αμετάβλητα.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, με την έγκριση από τους μετόχους και των δύο εταιρειών στις αντίστοιχες Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και την ικανοποίηση των αντιμονοπωλιακών και άλλων κανονιστικών απαιτήσεων.

 

Πέτρος Πιτσίνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία και είναι διαπιστευμένος μεταφραστής και ορκωτός διερμηνέας της γερμανικής γλώσσας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου από το 1985 έως τα τέλη του 1992 στη Γερμανία και στη συνέχεια έως σήμερα στην Ελλάδα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων επί 21 χρόνια Διευθυντής του ενθέτου Auto NEA της εφημερίδας τα ΝΕΑ και τώρα είναι Διευθυντής του τμήματος Αυτοκινήτου στον ψηφιακό όμιλο Liquid Media με τους ιστότοπους www.gazzetta.gr, www.insider.gr, www.reader.gr και το μηνιαίο ψηφιακό περιοδικό inMotion by gazzetta.gr. Υπήρξε παρουσιαστής και υπεύθυνος διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών αυτοκινήτου, όπως της «Ζώνης Ασφαλείας» στην ΕΡΤ, ενώ είναι εκλέκτορας του ελληνικού θεσμού για «Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο.

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή...

Το νέο Opel Mokka έρχεται στη Βελμάρ

Η Opel Βελμάρ, μέλος του Ομίλου Θ.Βασιλάκη, καλωσορίζει το νέο Opel Mokka από το Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στο κατάστημα...

Με το νέο Ford Kuga είστε πάντα συνδεδεμένοι

Το νέο Κuga, το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Ford, είναι ένα αυτοκίνητο που έρχεται να «ξεκλειδώσει» μοναδικά χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας που καθιστούν κάθε μετακίνηση...

Η Mazda αναβαθμίζει τον επαναστατικό κινητήρα e-Skyactiv X.

Συνδυάζοντας υψηλότερες επιδόσεις με μεγαλύτερη απόδοση, η αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) της Mazda, είναι πλέον διαθέσιμη...

CITROREN -Ë-BERLINGO: Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

“To ηλεκτρικό Berlingo ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας επαρκή αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να απολαύσουν όλες...