Με συνεργάτη τη Michelin το εικονικό «Le Mans 24 Hours»

Καθώς τα μέτρα του lockdown αρχίζουν σταδιακά να χαλαρώνουν σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι fans των eSports και του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν την επιστροφή αγώνων παγκόσμιας κλάσης στις 13-14 Ιουνίου, χάρη στη διοργάνωση του πρώτου virtual αγώνα Le Mans 24 Hours από τη Le Mans Esports Ltd και την ACO (Automobile Club de l’Ouest).

Σε αυτόν το συναρπαστικό αγώνα, θα δούμε επαγγελματικές ομάδες και οδηγούς να ανταγωνίζονται μαζί με μερικούς από τους καλύτερους eGamers του κόσμου. Η δράση ξεκινά με την έναρξη της πρώτης δωρεάν προπόνησης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν οι προκριματικοί γύροι και ο αγώνας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όλα τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται και στις δύο κατηγορίες του εναρκτήριου virtual αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, θα τρέξουν με ελαστικά της Michelin.

Η Michelin ενδιαφερόταν έντονα να συμμετέχει στο virtual αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, όχι μόνο λόγω της ποιότητας του event, αλλά και λόγω των χαρακτηριστικών της πλατφόρμας rFactor 2 που αναπαράγει πειστικά τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχουν τα ελαστικά σε πραγματικούς αγώνες.

lemansvirtual3
O κανονικός αγώνας αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο λόγω κορονοϊού.

Έτσι, τα ελαστικά θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ομάδων και των οδηγών για αυτόν το virtual  αγώνα, ακριβώς όπως συμβαίνει και σε έναν πραγματικό αγώνα. Η Michelin συνεργάζεται ήδη μαζί τους, εξετάζουν διαφορετικά σενάρια και αναζητούν τις πιο λογικές στρατηγικές, λαμβάνοντας υπόψη την ώρα  και τις καιρικές συνθήκες – επειδή, όπως στην καθημερινή ζωή, το να έχουμε το σωστό ελαστικό την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά!

«Η Michelin συμμετέχει, με μεγάλη χαρά, στο virtual αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans. Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια ποιοτική πλατφόρμα», δήλωσε ο Matthieu Bonardel, Διευθυντής της Michelin Motorsport. «Η Michelin επενδύει όλο και περισσότερο στο eGaming με τρόπο που συνάδει με το όραμά της, ως κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών, και σε πλατφόρμες που αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά των πραγματικών αγωνιστικών ελαστικών και τον ρόλο που διαδραματίζουν. Χαρακτηριστικά όπως οι επιδόσεις και η διάρκεια ζωής, αποτελούν τον πυρήνα της δέσμευσης του Ομίλου για αγώνες αντοχής και ο προσομοιωτής rFactor 2 έχει και τα δύο», προσθέτει ο Matthieu Bonardel. «Είναι πολύ σημαντικό για τη Michelin να προσφέρει επιδόσεις που διαρκούν – αυτό αποτελεί την υπόσχεση των ελαστικών της τόσο εντός όσο και εκτός πίστας».

«Η Michelin θα βοηθήσει τους οδηγούς στη διαχείριση των ελαστικών κατά τη διάρκεια του virtual αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans», εξηγεί ο Pierre Alves, Διευθυντής των προγραμμάτων αγώνων αντοχής της Michelin. «Τα πληρώματα κάθε αυτοκινήτου θα αποτελούνται από τέσσερεις οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων των sim racers και παρόλο που, οι επαγγελματίες είναι συνηθισμένοι να συνεργάζονται με τη Michelin για τις στρατηγικές τους στον αγώνα, για τους συμπαίκτες του eGamer αυτό θα είναι κάτι νέο. Αυτός ο συνδυασμός virtual και πραγματικού αγώνα υπόσχεται να είναι πολύ συναρπαστικός»!

Η φθορά των ελαστικών και η αλλαγή τους, είναι δύο παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, όπως και στους πραγματικούς αγώνες.

eSports – Ένας νέος τρόπος να μιλάμε με τους οδηγούς

 Ως μια γέφυρα μεταξύ των προσομοιωτών αγώνα και της πραγματικότητας, ο virtual αγώνας των 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται να αποτελέσει μια αποτελεσματική πλατφόρμα επικοινωνίας για το ευρύ κοινό. Από τη μία πλευρά, θα προσφέρει στους sim racers την ευκαιρία να συνεργαστούν με οδηγούς και ομάδες που είναι εξοικειωμένοι με τους αγώνες στο Le Mans. Από την άλλη, αυτή η virtual εκδοχή του παγκοσμίου φήμης αγώνα θα δώσει στους πιο παραδοσιακούς οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού την ευκαιρία να ανακαλύψουν το eGaming, όπου συναντιούνται δύο κόσμοι και δύο διαφορετικές γενιές.

«Οι διοργανωτές του virtual αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans παρείχαν στη Michelin την πολύτιμη υποστήριξη για την προώθηση της μάρκας, κυρίως σε ένα νεότερο κοινό», σημειώνει ο Olivier Vialle,  Διευθυντής Marketing της Michelin Motorsport. «Μέσω της συμμετοχής της, η Michelin θα έχει τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσει για θέματα ασφάλειας, επιδόσεων και διάρκειας ζωής και να επισημάνει το σημαντικό ρόλο των ελαστικών σε αυτούς τους τομείς στους νέους οδηγούς».

lemansvirtual2
H αφίσα του εικονικού μαραθώνιου αγώνα.

Τα eSports έχουν ήδη ενεργό ρόλο στη στρατηγική της μάρκας Michelin. Το 2019, για παράδειγμα, ο Όμιλος Michelin υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τo Gran Turismo του Sony PS4. Η συμβολή της Michelin στο Gran Turismo Sport και σε άλλα λογισμικά προσομοίωσης και πλατφόρμες eGaming, βασίζεται στην εκτενή κατανόηση της επιστήμης των ελαστικών και των υλικών τους, καθώς και στην κατανόηση της τεχνολογίας του προσομοιωτή και των εικονικών ελαστικών. Με αυτήν την τεχνογνωσία, η Michelin μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές υπολογιστών να παράγουν τους αλγόριθμους που απαιτούνται για την αναπαραγωγή των χαρακτηριστικών των πραγματικών ελαστικών σε ψηφιακή μορφή.

Συντονιστείτε στις 10 Ιουνίου καθώς η μάχη ξεκινά με αυτόν τον virtual αγώνα, όπου μπορείτε να δείτε τη Michelin να πετυχαίνει νέες νίκες στον εναρκτήριο εικονικό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, όπως είχε γίνει και στον πρώτο πραγματικό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans το 1923. Μέχρι σήμερα, η Michelin έχει κερδίσει, 22 νίκες στο μεγαλύτερο αγώνα αντοχής στον κόσμο.

 

Πέτρος Πιτσίνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία και είναι διαπιστευμένος μεταφραστής και ορκωτός διερμηνέας της γερμανικής γλώσσας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου από το 1985 έως τα τέλη του 1992 στη Γερμανία και στη συνέχεια έως σήμερα στην Ελλάδα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων επί 21 χρόνια Διευθυντής του ενθέτου Auto NEA της εφημερίδας τα ΝΕΑ και τώρα είναι Διευθυντής του τμήματος Αυτοκινήτου στον ψηφιακό όμιλο Liquid Media με τους ιστότοπους www.gazzetta.gr, www.insider.gr, www.reader.gr και το μηνιαίο ψηφιακό περιοδικό inMotion by gazzetta.gr. Υπήρξε παρουσιαστής και υπεύθυνος διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών αυτοκινήτου, όπως της «Ζώνης Ασφαλείας» στην ΕΡΤ, ενώ είναι εκλέκτορας του ελληνικού θεσμού για «Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Aprilia RSV4 και RSV4 Factory: Παρουσιάστηκε η εξέλιξη μιας εκπληκτικής μοτοσικλέτας

Η ιστορία της Aprilia RSV4 είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες στον κόσμο. Κατασκευασμένη με στόχο την κυριαρχία στις αγωνιστικές πίστες και σε...

Το ID.4 της Volkswagen στον δρόμο προς τις παγκόσμιες αγορές

Το ID.4 είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen και η ώρα που θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του πλανήτη πλησιάζει....

Νέο Fiat Tipo Cross: Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο δυναμικό C-Crossover

Το Fiat Tipo Cross, η νέα δυναμική πρόταση στην κατηγορία των C-Crossovers, είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά. Με ξεχωριστό στιλ, εξαιρετική ευρυχωρία και...

Το Jeep Gladiator, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των pick-up

Με το εντυπωσιακό pick-up Gladiator, η θρυλική Αμερικανική μάρκα στα 80α της γενέθλια, επιστρέφει σε μια κατηγορία που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της. •...

eep Compass 1.3T 150 PS 2WD: Έρχεται δυναμικό και ανανεωμένο

Το Compass και το Renegade θα μοιράζονταH εποχή των… θηριωδών μοτέρ της Jeep ανήκει εδώ και καιρό στο παρελθόν με το νέο Compass να...