Η Ford Ευρώπης κάνει επέλαση στην ηλεκτροκίνηση

Η Ford κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς τον Ευρωπαϊκό μετασχηματισμό της με τη δέσμευση να προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό των επιβατικών μοντέλων της, αλλά και να αναπτύξει σημαντικά και να εξηλεκτρίσει τον πολύ επιτυχημένο τομέα των επαγγελματικών οχημάτων της.

 

Η Ford δεσμεύτηκε σήμερα ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% των επιβατικών μοντέλων της στη γηραιά ήπειρο θα μπορούν να κινούνται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με τη μορφή ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών εκδόσεων, ενώ θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Στο ίδιο πνεύμα, ολόκληρη η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Ford θα είναι ικανή να κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με τη μορφή ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών εκδόσεων, μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρίτα των πωλήσεων των επαγγελματικών οχημάτων της Ford αναμένεται να είναι ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις μέχρι το 2030.

 

Οι ειδήσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2020, με τη Ford να αναφέρει επιστροφή στην κερδοφορία στην Ευρώπη. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την επένδυση τουλάχιστον $22 δις παγκοσμίως στον τομέα του εξηλεκτρισμού μέχρι το 2025, η οποία είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με προηγούμενα επενδυτικά προγράμματά της για τα EV.

 

«Αναδιοργανώσαμε με επιτυχία την Ford Ευρώπης και επιστρέψαμε στη κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τώρα, επενδύουμε σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, με συναρπαστικά νέα οχήματα και μία κορυφαία, συνδεδεμένη εμπειρία πελατών» δήλωσε οStuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Προσδοκούμε να συνεχίσουμε το ισχυρόmomentum μας φέτος στην Ευρώπη και να παραμείνουμε στο σωστό δρόμο για την επίτευξη του στόχου περιθωρίου ΕΒΙΤ 6%, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της Ford για τις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές της δραστηριότητες.»

 

Καθοριστικό στοιχείο στο μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων της Ford στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μία βελτίωση ύψους $1 δις σε διαρθρωτικές δαπάνες, στη διαχείριση  αγορών με χαμηλή απόδοση, στη δημιουργία μιας πιο στοχευμένης γκάμας οχημάτων σε τρία πελατοκεντρικά business groups, καθώς και σε συνεργασίες για προώθηση της ανάπτυξης και βελτίωση των επιπέδων κερδοφορίας σε όλο τον οργανισμό.

 

Επιτάχυνση της ανάπτυξης του τομέα επαγγελματικών οχημάτων Ford

 

Το 2020, η Ford κατέγραψε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τις καλύτερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη του ισχυρού τομέα επαγγελματικών οχημάτων της Ford αποτελεί κλειδί για την Ευρωπαϊκή κερδοφορία της, με την υποστήριξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνεργασία με ένα εκτενές δίκτυο συνεργαζόμενων μετατροπέων επαγγελματιών οχημάτων, με τη στρατηγική συμμαχία της Ford με τηVolkswagen καθώς και με την κοινοπραξία Ford Otosan για αποδοτικές δραστηριότητες έρευνας & εξέλιξης (R&D) και προμήθειας εξαρτημάτων.

 

Κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα επαγγελματικών οχημάτων θα είναι ένα οικοσύστημα γύρω από συνδεδεμένες υπηρεσίες το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους πελάτες και θα σχεδιαστεί με σκοπό να αναβαθμίσει την εμπειρία τους και να βοηθήσει στην ευρωστία των επιχειρήσεών τους. Μεταξύ αυτών είναι, για παράδειγμα, συνδεδεμένες υπηρεσίες χρόνου ομαλής λειτουργίας (uptime) και παραγωγικότητας, όπως τοFord Pass Pro για στόλους έως πέντε οχημάτων, καθώς και το λανσάρισμα του Ford FleetManagement, που δημιουργήθηκε πέρσι από την Ford και την ALD Automotive με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και εταιρικούς πελάτες (fleet customers) που αναζητούσαν ειδικές υπηρεσίες για να διατηρούν τους στόλους τους στο δρόμο.

 

Η Ford και η Google ανακοίνωσαν πρόσφατα την ίδρυση μιας νέας ομάδας συνεργασίας με την ονομασία Team Upshift, που θα ξεκλειδώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη υπηρεσιών οι οποίες βασίζονται σε δεδομένα. Αυτή η συνεργασία, σε συνδυασμό με τις εσωτερικές δυνατότητες της Ford, θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα εμπειρία ιδιοκτησίας και παροχής υπηρεσιών για αγοραστές τόσο των επιβατικών όσο και των επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας.

 

Η Ford επενδύει $1 δις στην Κολωνία

 

Κυρίαρχο ρόλο στην πορεία της Ford προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον θα διαδραματίσει μία νέα επένδυση ύψους $1 δις για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων κατασκευής οχημάτων της εταιρείας στην Κολωνία (Γερμανία) που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη και την έδρα της Ford Ευρώπης. Στο πλαίσιο του μετασχηματισμού θα δημιουργηθεί το Ford Cologne Electrification Center όπου θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση του είδους για τη Ford στην Ευρώπη.

 

Η Ford επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρώτο της, ευρωπαϊκό, αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό μοντέλο μαζικής παραγωγής θα αρχίσει να κατασκευάζεται εκεί από το 2023, ενώ υπό σκέψη είναι η παραγωγή ενός δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

 

«Η σημερινή μας ανακοίνωση για το μετασχηματισμό του εργοστασίου μας στην Κολωνία, που αποτελεί την έδρα των δραστηριοτήτων μας στη Γερμανία για 90 χρόνια, είναι από τις σημαντικότερες που έχει κάνει η Ford εδώ και μία γενιά. Αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην Ευρώπη και σε ένα σύγχρονο μέλλον, με τα ηλεκτρικά οχήματα να βρίσκονται στην καρδιά της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη» δήλωσε ο Rowley.

 

«Η απόφαση να μετατρέψουμε τις εγκαταστάσεις ανάπτυξης και παραγωγής της Κολωνίας σεe-mobility κέντρο για τη Ford Ευρώπης στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στο ανθρώπινο δυναμικό» δήλωσε ο Martin Hennig, chairman, General Works Council της Ford-WerkeGmbH. «Το γεγονός αυτό προσφέρει μία μακροπρόθεσμη προοπτική για τους εργαζομένους μας και τη ίδια στιγμή τους ενθαρρύνει να βοηθήσουν στη διαμόρφωση αυτού του ηλεκτρικού μέλλοντος.»

 

Ο Rowley δήλωσε ανακεφαλαιώνοντας: «Θα προσφέρουμε μία εξαιρετική γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με την υποστήριξη πελατοκεντρικών ψηφιακών υπηρεσιών και εμπειριών, επιτρέποντας στους πελάτες μας να συμμετέχουν στο ταξίδι μας για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον, ξεκινώντας αυτή τη στιγμή με το λανσάρισμα της πλήρως ηλεκτρικής  Mustang Mach-E. Σε συνδυασμό με τον εξέχοντα τομέα των επαγγελματικών οχημάτων μας, αυτό θα αποτελέσει τη βάση μιας βιώσιμης κερδοφόρας επιχείρησης της Ford στην Ευρώπη.»

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια εξηλεκτρισμού της Ford και το μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της στην Κολωνία θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΜΩΤΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

“Less Normal. More Mokka” Καμπάνια Λανσαρίσματος για το Νέο Opel Mokka

«Ο κόσμος επανεκκινείται. Μας απασχολεί λιγότερο το καύσιμο και περισσότερο η μπαταρία… Λιγότερο το «εγώ», περισσότερο το «εμείς», «εσείς», «όλοι μας». Λιγότερα λόγια, περισσότερη...

Έως το 2030, η Volvo Cars θα γίνει εταιρεία μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Volvo Cars είναι πλήρως αφοσιωμένη στο να αναλάβει ρόλο ηγέτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μέχρι το 2030, σχεδιάζει να...

Αποκλειστικά online θα διατίθενται όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo

Η Volvo Cars αλλάζει δραστικά το πώς και το πού θα συναντά τους πελάτες της και μετασχηματίζει το παραδοσιακό μοντέλο χονδρικής, περνώντας στην απευθείας...

Aprilia RSV4 και RSV4 Factory: Παρουσιάστηκε η εξέλιξη μιας εκπληκτικής μοτοσικλέτας

Η ιστορία της Aprilia RSV4 είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες στον κόσμο. Κατασκευασμένη με στόχο την κυριαρχία στις αγωνιστικές πίστες και σε...

Το ID.4 της Volkswagen στον δρόμο προς τις παγκόσμιες αγορές

Το ID.4 είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen και η ώρα που θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του πλανήτη πλησιάζει....