Η BMW παρουσιάζει τη νέα BMW 545e xDrive

Το κορυφαίο plug-in υβριδικό μοντέλο της νέας BMW Σειράς 5 με εν σειρά εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα και τετρακίνηση συνδυάζει μέγιστη αξιοποίηση ενέργειας και δυναμικές επιδόσεις. Η BMW Σειρά 5 αποκτά πέντε plug-in υβριδικά μοντέλα.

Με ένα δεκαετές πρόγραμμα υποστήριξης της βιωσιμότητας, το BMW Group υπογραμμίζει τη δέσμευσή του στους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, με την έμφαση να δίδεται στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Πάνω από 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα πωλήθηκαν μέχρι το τέλος του 2019 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2021. Η BMW Σειρά 5 συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη τόσο των προηγούμενων όσο και των μελλοντικών στόχων. Με σχεδόν 50.000 ταξινομήσεις, τα plug-in υβριδικά οχήματα της BMW Σειράς 5 ήταν τα πιο επιτυχημένα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του BMW Group σε όλο τον κόσμο το 2019.

Επέκταση της BMW Σειράς 5 με πέντε plug – in υβριδικά μοντέλα.
Αυξάνοντας από δύο σε πέντε τον αριθμό των καινοτόμων plug-in υβριδικών μοντέλων της μέχρι το Νοέμβριο του 2020, η νέα BMW Σειρά 5 διαθέτει την πολυπληθέστερη γκάμα εκδόσεων PHEV στην προϊοντική οικογένεια του BMW Group.

Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive σε συνδυασμό με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα κινεί τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW 530e. Τον Ιούλιο του 2020 λανσαρίστηκε η νέα BMW 530 e Sedan και η νέα BMW 530 e xDrive Sedan.

Το Νοέμβριο του 2020, θα λανσαριστούν η νέα BMW 530 e Touring και η νέα BMW 530 e xDrive Touring.

Στην κορυφή της γκάμας, η νέα BMW 545 e xDrive Sedan
Η νέα BMW 545e xDrive Sedan χρησιμοποιεί έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 80 kW/109 hp, ο οποίος συνδυάζεται με έναν αποδοτικό εν σειρά, εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo με 210 kW/286 hp. Και οι δύο κινητήρες παράγουν συνολική συνδυασμένη ισχύ 290 kW/394 hp, η οποία κατανέμεται ανάλογα με τις απαιτήσεις και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic και του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive. Η μέγιστη ροπή του συστήματος είναι 600 Nm και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h, ενώ το όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 140 km/h αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Η νέα BMW 545e xDrive επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 4,7 δεύτερα. Αυτό σημαίνει ότι η BMW 545e xDrive υπερέχει ως το πιο δυναμικό από τα εξακύλινδρα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW.

Χάρη στην ευφυώς ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο συστημάτων κίνησης, η νέα BMW 545e xDrive συνδυάζει τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων. Όχι μόνο κινείται αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια στην πόλη διασφαλίζοντας οικονομικές μετακινήσεις μεταξύ σπιτιού και εργασίας, αλλά παίρνει άριστα και για τις δυναμικές επιδόσεις της και τα υψηλά επίπεδα άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 54–57 km* και μέση κατανάλωση καυσίμου 2,4–2,1 lit./100 km, η νέα BMW 545e xDrive συνδυάζει το τυπικό, δυναμικό χαρακτήρα μιας BMW και την κορυφαία άνεση σε μακρινές διαδρομές με άκρως οικονομική κατανάλωση.

Το πιο πρόσφατο plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW Σειράς 5 εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 400V που τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα για εξοικονόμηση χώρου. Με χώρο αποσκευών 410 λίτρων, η ικανότητα μεταφοράς της BMW 545e xDrive είναι ελάχιστα μικρότερη από αυτή των συμβατικών εκδόσεων.

Διαφορετικά προγράμματα οδήγησης για μέγιστη απόδοση σε συνάρτηση με το στυλ και τις συνθήκες οδήγησης
Για βέλτιστη αξιοποίηση του συνδυασμού ενός πολιτισμένου, straight six κινητήρα και της τεχνολογίας eDrive σε όλες τις οδηγικές συνθήκες, η BMW 545e xDrive υποστηρίζει τον οδηγό με πολυάριθμους τρόπους σε επίπεδο διαχείρισης ενέργειας. Τα διάφορα προγράμματα οδήγησης, μερικά από τα οποία επιτρέπουν την παραμετροποίηση βασικών χαρακτηριστικών του οχήματος επιλέγονται εύκολα από τον αντίστοιχο διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Το HYBRID mode είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση (default) που διασφαλίζει ένα ισορροπημένο set-up και μία έξυπνη αλληλεπίδραση μεταξύ θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του ELECTRIC mode ως στάνταρ ρύθμισης μέσω του μενού iDrive. Σε HYBRID mode, χρησιμοποιείται κατά βάση ο ηλεκτροκινητήρας. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης παρεμβαίνει μόνο σε μεγαλύτερες ταχύτητες ή σε συνθήκες υψηλότερου φορτίου. Επειδή το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το σύστημα πλοήγησης, η συνεργασία μεταξύ θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα μπορεί να προσαρμόζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στο προφίλ της διαδρομής και σε άλλες οδηγικές συνθήκες με προληπτικό τρόπο. Η ηλεκτρική αυτονομία αυξάνεται με την ανάκτηση ενέργειας στις φάσεις ρολαρίσματος και φρεναρίσματος. Το ποσοστό ενέργειας που αποθηκεύεται με αυτό τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιείται στη συνέχεια για οδήγηση σε περιβαλλοντικές ζώνες αστικών περιοχών και για συγκεκριμένους προορισμούς.

Πατώντας το μπουτόν HYBRID δύο φορές, ενεργοποιείται μία πιο αποδοτική έκδοση του προγράμματος (HYBRID ECO PRO). Η λειτουργία coasting στο ρολάρισμα, μεταξύ άλλων, συνεισφέρει στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης. Η πλοήγηση και το σύστημα ελέγχου με την υποστήριξη δεδομένων αισθητήρα επίσης βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης. Πλησιάζοντας σε μία διασταύρωση ή ένα προπορευόμενο όχημα, για παράδειγμα, η πλήρως προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βέλτιστο τρόπο για λόγους επιβράδυνσης.

Σε SPORT mode, ο ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα όταν είναι απαραίτητη η συνολική ισχύς των 290 kW/394 hp. Αυτό το set-up είναι σχεδιασμένο για δυναμικές επιδόσεις, και το πρόγραμμα αλλαγών σχέσεων είναι σπορ.

Το ELECTRIC mode, από την άλλη, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km* με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 140 km/h.

Ειδικοί ήχοι για μία ξεχωριστή οδηγική εμπειρία
Ο νέος «ready to drive» ήχος – όπως χαρακτηρίζεται – της BMW 545e xDrive είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με το συνθέτη Hans Zimmer και είναι σχεδιασμένος για να προκαλεί μία ευχάριστη προσμονή της ηλεκτροκίνησης όταν ο οδηγός εισέρχεται στο όχημα και πατά το μπουτόν Start/Stop.

Ένας χαρακτηριστικός ήχος που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW χρησιμοποιείται ως ακουστικό μέτρο προστασίας πεζών και αναπαράγεται μέσω ενός συστήματος ηχείων. Ο ήχος είναι σχεδιασμένος για να καθιστά αντιληπτό το όχημα σε ταχύτητες έως 30 km/h χωρίς να είναι ενοχλητικός για τους επιβάτες.

Παρομοίως, μέσω του ηχοσυστήματος του οχήματος, το ‘Active Sound Design’ προσφέρει μία αυθεντική αίσθηση και, στο SPORT mode του Driving Experience Control Switch, έναν ιδιαίτερα έντονο σπορ ήχο.

Η ηλεκτροκίνηση συναντά την ψηφιοποίηση: Ψηφιακές υπηρεσίες για τα plug – in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 5.
Το BMW Group προσφέρει επίσης καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που καθιστούν την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο ελκυστική.

Η υπηρεσία BMW eDrive Zone επιτρέπει την αυτόματη αλλαγή σε αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης όταν το όχημα εισέρχεται σε ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων ή σε περιβαλλοντικές ζώνες στο κέντρα πόλεων. Επιπλέον, η οδήγηση ενός plug-in υβριδικού μοντέλου BMW με μηδενικές εκπομπές ρύπων επιβραβεύεται μέσω του παγκοσμίως μοναδικού προγράμματος πιστότητας BMW Points.

Εκτός από τα πρατήρια ανεφοδιασμού καυσίμου, το σύστημα πλοήγησης εμφανίζει επίσης δημόσια σημεία φόρτισης. Κατά την επιλογή ενός σταθμού φόρτισης, ο οδηγός λαμβάνει μία πρόβλεψη για την κατάσταση πληρότητας καθώς και υποδείξεις για γειτονικά εστιατόρια ή café. Επιπλέον, η BMW επιτρέπει σε πελάτες της υπηρεσίας BMW Charging να κάνουν κράτηση σε έναν εξουσιοδοτημένο σταθμό φόρτισης για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Άλλα προϊόντα της BMW Charging προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα άνετης φόρτισης στο σπίτι αλλά και στο ταξίδι. Μεταξύ αυτών είναι διάφορες εκδόσεις του επιτοίχιου φορτιστή (Wallbox), όπως υπηρεσία εγκατάστασης, εξατομικευμένες προσφορές για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και πρόσβαση στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης που περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σημεία φόρτισης μόνο στην Ευρώπη.

Με τη λειτουργία ‘Preconditioning’ η θερμοκρασία της καμπίνας μπορεί να ρυθμίζεται εκ των προτέρων (μέσω βοηθητικής θέρμανσης & κλιματισμού) για βελτιστοποιημένη άνεση όλες τις εποχές του χρόνου. Εάν το σύστημα preconditioning είναι ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης, αφού προσδιοριστεί μία συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης, το σύστημα εγγυάται επίσης την πλήρη αξιοποίηση της ηλεκτρικής αυτονομίας στην οδήγηση. Η ενεργοποίηση γίνεται είτε μέσα από το όχημα ή, πολύ εύκολα, μέσω της εφαρμογής My BMW.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Toyota: Πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, η Toyota κατάφερε για 8η συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση στην προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή...

Η Jeep ενώνει τη φωνή της με τον Bruce Springsteen

H Jeep® και ο θρύλος της αμερικανικής ροκ μουσικής, Bruce Springsteen, δημιούργησαν το διάρκειας 2 λεπτών video με την ονομασία «The Middle», για να...

Όμιλος Piaggio: Ευρωπαίος ηγέτης στην αγορά δύο τροχών

Το 2020 ο Όμιλος Piaggio για άλλη μία φορά ενίσχυσε την ηγετική του θέση στην ευρωπαϊκή αγορά δύο τροχών, με συνολικό μερίδιο αγοράς της...

Fiat Professional Ducato: Tο δημοφιλέστερο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη για το 2020

To Ducato είναι το δημοφιλέστερο Ελαφρύ Επαγγελματικό Όχημα ανεξαρτήτου κατηγορίας στην Ευρώπη για το 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce και η Fiat...

Πώς θα βλέπατε ένα ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 Cabrio;

Σε μία ευχάριστα αιφνιδιαστική κίνηση, η Volkswagen κινητοποιεί την παγκόσμια κοινότητα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, τα ευρέως γνωστά ως Social Media και θέτει ένα...