Η Lamborghini ρίχνει 4.000 ίππους στη θάλασσα

Ο ιός της θάλασσας χτύπησε και τη Lamborghini, που πήρε τελικά την απόφαση να μιμηθεί άλλες εταιρείες του χώρου και να βάλει και το δικό της όνομα σε ένα σκάφος.

Όχι όποιο και όποιο βέβαια, αλλά ως γνήσιο τέκνο της ιταλικής μάρκας θα πρόκειται για ένα Powerboat υψηλών επιδόσεων και κορυφαίων προδιαγραφών, που θα σκίζει τα κύματα με τη δύναμη 4.000 ίππων.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά συμφέρουσα τάση για τα μεγάλα ονόματα της αυτοκίνησης, που βρήκαν με αυτόν τον τρόπο μία νέα πηγή σημαντικής κερδοφορίας και ταυτόχρονα διατηρούν τους πιστούς τους πελάτες όχι μόνον στην ξηρά, αλλά και στο υγρό στοιχείο. Ετσι εξελίσσουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων εταιρειών θαλάσσια σκάφη πολυτελείας που φέρουν τα λογότυπα της Mercedes AMG, της Aston Martin, της Lexus ή της Bugatti και τώρα πλέον και της Lamborghini.

lambopower3
To cockpit του σκάφους.

Στην περίπτωση των Ιταλών ονομάζεται το δημιούργημά τους «Tecnomar for Lamborghini 63» και πρόκειται για ένα σκάφος με απαράμιλλο στυλ και τεχνολογίες αιχμής. Μάλιστα οι σχεδιαστικές του επιρροές προέρχονται από το υβριδικό υπεραυτοκίνητο Lamborghini Sian FKP 37, ενώ για την ολοκλήρωσή του συνεργάστηκε η μάρκα με σήμα τον ταύρο με την ιταλική εταιρεία «The Italian Sea Group».

lambopower6
Το ανοιχτό μέρος του καταστρώματος.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σκάφος που το χαρακτηρίζουν το μοναδικό στυλ της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Περιλαμβάνει δύο μηχανές MAN V12 με ισχύ 2000 ίππων η κάθε μία και είναι το ταχύτερο σκάφος του στόλου της Tecnomar. Έχει μήκος 63 πόδια και με βάρος 24 τόνων κατατάσσεται στα «πολύ ελαφριά» σκάφη.

lambopower5
Το πρώτο Powerboat της Lamborghini θα κοστίζει γύρω στα 3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία «υπόσχεται» μάλιστα πως αυτό είναι ένα σκάφος που μπορεί να ικανοποιήσει εξίσου τόσο τους φίλους της ταχύτητας, όσο και τους συλλέκτες πολυτελών οχημάτων.

lambopower4
Το σκάφος διαθέτει δύο μηχανές ισχύος 2.000 ίππων η κάθε μία.

Ο αριθμός 63 έχει πάντως διπλή σημασία, καθώς αποτυπώνει εκτός από το μήκος του σκάφους και τον συνολικό αριθμό τέτοιων Powerboats που πρόκειται να παραχθούν. Η τιμή είναι βέβαια ανάλογη των κορυφαίων προδιαγραφών και της σπανιότητας του συγκεκριμένου προϊόντος, που απευθύνεται σε ελάχιστους, αφού κοστίζει γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Πέτρος Πιτσίνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία και είναι διαπιστευμένος μεταφραστής και ορκωτός διερμηνέας της γερμανικής γλώσσας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου από το 1985 έως τα τέλη του 1992 στη Γερμανία και στη συνέχεια έως σήμερα στην Ελλάδα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων επί 21 χρόνια Διευθυντής του ενθέτου Auto NEA της εφημερίδας τα ΝΕΑ και τώρα είναι Διευθυντής του τμήματος Αυτοκινήτου στον ψηφιακό όμιλο Liquid Media με τους ιστότοπους www.gazzetta.gr, www.insider.gr, www.reader.gr και το μηνιαίο ψηφιακό περιοδικό inMotion by gazzetta.gr. Υπήρξε παρουσιαστής και υπεύθυνος διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών αυτοκινήτου, όπως της «Ζώνης Ασφαλείας» στην ΕΡΤ, ενώ είναι εκλέκτορας του ελληνικού θεσμού για «Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Το bull-e ηλεκτρικό σκούτερ για την πόλη

Το bull-e είναι ένα περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό σκούτερ για την πόλη. Βασισμένο σε ένα ήδη υπάρχον και διαθέσιμο στην αγορά κινούμενο σασί, το bull-e...

Volkswagen Group, SEAT S.A. και Ισπανική Κυβέρνηση με κοινό όραμα της Ισπανίας ως κόμβο ηλεκτρικής κινητικότητας

Σήμερα το πρωί, ο Βασιλιάς Felipe VI και ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sánchez, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της SEAT S.A. στο Martorell με...

Οι γυναίκες πίσω από την εξέλιξη της ηλεκτρικής Mustang Mach-E!

Αναγνωρίζοντας τις δεξιότητες των γυναικών και με αφορμή το εκτενές πρόγραμμα εξέλιξης της νέας Mustang Mach-E, η Ford έκανε το μεγάλο βήμα αξιοποιώντας με...

Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο.

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή...

Το νέο Opel Mokka έρχεται στη Βελμάρ

Η Opel Βελμάρ, μέλος του Ομίλου Θ.Βασιλάκη, καλωσορίζει το νέο Opel Mokka από το Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στο κατάστημα...