Ξεκινά η παραγωγή του νέου CUPRA Formentor

Το Formentor αποτελεί το πρώτο όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη νέα μάρκα CUPRA και είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310PS.

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος. Το CUPRA Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% πρόσθετου όγκου παραγωγής για το εργοστάσιο. Ο επόμενος Πρόεδρος της SEAT και CUPRA CEO, Wayne Griffiths, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, πληροφόρησε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη ξανά με πλήρη δυναμικότητα για την παραγωγή του Formentor και των άλλων μοντέλων της εταιρείας.

Από το Μartorell στον κόσμο

Συνολικά, η παραγωγή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου CUPRA απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες. Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα.
«Το νέο Formentor είναι ένα μεγάλο βήμα για την CUPRA. Ως το πρώτο μοναδικά
ανεπτυγμένο μοντέλο, θα κάνει τη μάρκα να εξελιχθεί, να είναι πιο αναγνωρίσιμη και πιο
επιθυμητή.

formentor2
To εργοστάσιο του Μαρτορέλ θα παράγει 160 Formentor ημερησίως.

Σκοπός μας είναι να υπερβούμε τον αρχικό μας στόχο, να διπλασιάσουμε τον
όγκο πωλήσεων της CUPRA με το λανσάρισμα αυτού του μοντέλου και να εισέλθουμε σε νέες διεθνείς αγορές, χάρη στην ευρεία γκάμα επτά κινητήρων. Επιπλέον, αυτό το αυτοκίνητο θα αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερο από 10% πρόσθετο όγκο παραγωγής για το εργοστάσιο στο Martorell και θα κάνει τη γραμμή παραγωγής του να λειτουργεί με πλήρη χωρητικότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το μοντέλο θα αλλάξει το μέλλον της μάρκας CUPRA», τόνισε ο Wayne Griffiths.

Ένας πυλώνας για τη CUPRA

Το Formentor αποτελεί βασικό πυλώνα στη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της CUPRA. Με αυτό το νέο μοντέλο, η μάρκα σχεδιάζει να εδραιωθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει σε πιο εξηλεκτρισμένες χώρες, όπως η Νορβηγία. Η CUPRA θα επεκτείνει επίσης το
διηπειρωτικό της αποτύπωμα και σε νέες λατινοαμερικάνικες αγορές, όπως δήλωσε ο Griffiths.

formentor3
To Formentor είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την CUPRA.

Το πρώτο μοντέλο με έγκριση τύπου μάρκας CUPRA, ενώνεται με το CUPRA Ateca και το CUPRA Leon, των οποίων οι νέες εκδόσεις λανσάρονται επίσης στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Έτσι, η μάρκα ξεκινά την προϊοντική της επίθεση, με την επίτευξη 55.000 πωλήσεων από τη δημιουργία της το 2018 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις αρχικές προσδοκίες. Επιπλέον, η CUPRA θα ξεκινήσει το ταξίδι της προς τον εξηλεκτρισμό με την άφιξη των πρώτων plug-in υβριδικών εκδόσεων του CUPRA Leon, πριν από το τέλος του έτους και του CUPRA Formentor, στις αρχές του 2021. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το CUPRA el -Born, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το επόμενο έτος. Η μάρκα αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ του συνολικού κύκλου εργασιών της SEAT, όταν θα είναι διαθέσιμη όλη η γκάμα της.

formentor5
To κόκπιτ του ισπανικού crossover.

Μετά τα εγκαίνια του πρώτου CUPRA Garage στην Ευρώπη στην πόλη του Αμβούργου, ο
Griffiths ανακοίνωσε επίσης ότι για το λανσάρισμα του Formentor η μάρκα δημιουργεί ένα
αποκλειστικό δίκτυο CUPRA με νέες και ευέλικτες μορφές που ξεπερνούν τον παραδοσιακό
αντιπρόσωπο. Η μάρκα επεκτείνει το δίκτυό της με 520 περίπου CUPRA Specialists σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους και βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης περισσότερων CUPRA Masters, για να φτάσει συνολικά σε 600 παγκοσμίως έως τα τέλη του 2020.

Είσοδο σε νέα κατηγορία αυτοκινήτου

Το CUPRA Formentor σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία CUV, η οποία
αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό το crossover υψηλής απόδοσης, το οποίο πήρε το όνομά του από το εμβληματικό ακρωτήριο του νησιού της Μαγιόρκα, συνδυάζει το DNA της μάρκας με τεχνολογία αιχμής, συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση, λειτουργικό εσωτερικό, υπερσύγχρονους και υψηλής απόδοσης κινητήρες.

formentor4
To σχήμα του Formentor είναι κομψό και αεροδυναμικό.

Το Formentor θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του
κορυφάιου βενζινοκινητήρα 310PS 4Drive DSG, και από το 2021 μεταξύ άλλων, ενός PHEV
υβριδικού plug-in με συνδυασμένη συνολική ισχύ 245PS και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία.
Οι πρώτες αφίξεις του νέου μοντέου στην χώρα μας αναμένοται πολύ σύντομα, ενώ θα
ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των τιμών διάθεσης αρχικά για τις ειδικές εκδόσεις λανσαρίσματος που φέρουν όλες τον κορυφαίο βενζινοκινήτηρα της γκάμας του Formentor.

Πέτρος Πιτσίνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία και είναι διαπιστευμένος μεταφραστής και ορκωτός διερμηνέας της γερμανικής γλώσσας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου από το 1985 έως τα τέλη του 1992 στη Γερμανία και στη συνέχεια έως σήμερα στην Ελλάδα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων επί 21 χρόνια Διευθυντής του ενθέτου Auto NEA της εφημερίδας τα ΝΕΑ και τώρα είναι Διευθυντής του τμήματος Αυτοκινήτου στον ψηφιακό όμιλο Liquid Media με τους ιστότοπους www.gazzetta.gr, www.insider.gr, www.reader.gr και το μηνιαίο ψηφιακό περιοδικό inMotion by gazzetta.gr. Υπήρξε παρουσιαστής και υπεύθυνος διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών αυτοκινήτου, όπως της «Ζώνης Ασφαλείας» στην ΕΡΤ, ενώ είναι εκλέκτορας του ελληνικού θεσμού για «Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο.

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή...

Το νέο Opel Mokka έρχεται στη Βελμάρ

Η Opel Βελμάρ, μέλος του Ομίλου Θ.Βασιλάκη, καλωσορίζει το νέο Opel Mokka από το Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στο κατάστημα...

Με το νέο Ford Kuga είστε πάντα συνδεδεμένοι

Το νέο Κuga, το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Ford, είναι ένα αυτοκίνητο που έρχεται να «ξεκλειδώσει» μοναδικά χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας που καθιστούν κάθε μετακίνηση...

Η Mazda αναβαθμίζει τον επαναστατικό κινητήρα e-Skyactiv X.

Συνδυάζοντας υψηλότερες επιδόσεις με μεγαλύτερη απόδοση, η αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) της Mazda, είναι πλέον διαθέσιμη...

CITROREN -Ë-BERLINGO: Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

“To ηλεκτρικό Berlingo ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας επαρκή αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να απολαύσουν όλες...